Kőszegi Ostromhétvége 2016

Az idei nyáron immáron 10. alkalommal került megrendezésre a kőszegi Ostromnapok, mellyel a helyiek az 1532-es török csatára emlékeznek.

Az osztrák határon, az Alpok lábánál fekvő kisvárosban idén nyáron is interaktív módon, a helyiek bevonásával került megrendezésre a "Félholt Telihold", azaz a kőszegi Ostromnapok rendezvénysorozat, mellyel a kőszegiek a település legnevezetesebb eseményére, az 1532-es török csatára emlékeznek. A helyi német, magyar és horvát lakoság Jurisics Miklós várkapitány vezetésével hősiesen megvédték Kőszeget és feltartóztatták a Bécs ellen vonuló seregeket.

Kőszeg legnagyobb nyári rendezvénye látványosan és interaktív módon idézi fel hősi helytállást. Helyi, környékbeli és egyébb szervezetek, önkéntesek jelmezt öltenek és őseikhez hasonlóan "megvívják" évről-évre a csatát. Idővel a rendezvény egy látványos turisztikai atrakcióvá nőtte ki magát.

Képriport

 

 

 

 

 

 

Érdekességek a kőszegi csatáról egy korábbi cikkünkben itt olvasható: 

http://www.koszeginfo.com/magazin/2016-08-05/erdekessegek-az-1532-es-torok-csatarol-koszegrol-valamint-az-tizedik-ostromnapokrol

 

 

 

 

 

 

Idén előszőr volt megkóstolható a Kőszegi Sör az Ostromnapoksorán. A csapolt változata a kézműves sörkülönlegességnek szintén most volt először kapható Kőszegen, a Tóth Pincészet standjánál. A korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló mennyiséget az érdeklődők gyorsan elkapkodták.

Ebből kifolyólag a "szulejmán" és csapata úgy döntött, hogy az üveges Kőszegi Sör iszogatja a nagy csata előtt.

 

 

 

 

 

Természetesen a kőszegi borok sem hiányozhattak a hétvége terítékéről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Ostrom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kőszeg következő nagy rendezvénye, a Kőszegi Szüreti Fesztivál és Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó,  szeptember utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre:

http://www.koszeginfo.com/esemeny/koszegi-szureti-fesztival-es-nemzetkozi-fuvoszenekari-talalkozo

Már most érdemes szállást foglalni, mivel a kisváros szálláshelyei gyorsan elkelnek.

Kőszegi szállás tippek: http://www.koszeginfo.com/szallasok

 

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások