Kőszegi Szüreti Fesztivál és Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

Esemény Kultúra

Kőszeg legtöbb embert megmozgató és egyik legjelentősebb rendevénye, a Kőszegi Szüreti Fesztivál és Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó. Az alpokaljai kisváros bortermelése egészen a középkorig nyúlik vissza. A Fesztivál idején a város hangulatos utcáin, terein barátaival, családjával sétálva, finom borokat kortyolgatva felejthetetlen élményben lehet része.

A háromnapos rendezvényt minden év szeptember utolsó hétvégéjén tartják, melyre a város testvérvárosaiból (Vaihingen an der Enz -  Németország; Mödling - Ausztria; Zengg - Horvátország; Szenc - Szlovákia) és a környező osztrák és magyar településekről is visszatérő vendégek érkeznek. A kellemes hangulatot nemcsak a város egyedi atmoszférája adja, hanem a finom kőszegi borok is.

A programsorozat pénteken fúvós szerenáddal és zenés, táncos fellépőkkel veszi kezdetét. Szintén pénteken kerül sor a Város borának, valamint az év Borkirálynőjének megválasztására is. Szombat a szüret főnapja. Délelőtt a városba érkező zenekarok zenés fogadása zajlik. Délidőben Kőszeg vendéglőiben fúvos zene szól, majd délután kerül sor a tradícionális szüreti karneváli felvonulásra. Ezen iskolások, civil szervezetek, baráti társaságok, cégek, testvérvárosok, burgenlandi szőlősgazdák veterán traktoraikkal vonulnak fel.

A rendezvénysorozat alatt a város terein, valamint a vár mellett felállított sörsátorban folyamatosan zenei programok, táncműsorok várnak minden érdeklődőt. A fesztivál vasárnap este koncertekkel zárul.

 

 Információk

Telefonszám
+3694360113
Email
jurisics@koszeg.hu
Web
http://koszeg.hu/hu/aktualis/naptar/koszegi-szuret-657.html
Beszélt nyelvek
magyar, német

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Ajánljuk még

Hozzászólások