Kampits Családi Pince

Borászat

A Kampits Családi Pince egy kicsi, kézműves, hobbiborászat a Soproni (Kőszegi) Történelmi Borvidéken, két hektár területtel, mely egyedi ízvilágú, a Soproni (kőszegi) borvidékre jellemző gyümölcsös, fűszeres, de mégis testes, egyúttal elegáns vörösborokat készít.

A szőlőművelést 1985-ben kezdték, akkor még csak 800 négyszögölön, majd folyamatos fejlesztéssel a mai két hektárra bővítették területüket. E páratlan természeti adottságokkal rendelkező vidéken szőlőműveléssel, borászkodással foglalkozni gyönyörű feladat, de komoly felelősség is. A pincészetnél az évszázados hagyományok ápolását ma már kötelességnek tekintik.

Szeretnék, ha minél többen megismernék őket és boraikat, valamint szeretnék a méltán híres kőszegi bor hírét öregbíteni tudásukkal. Három fajta kékszőlővel foglalkoznak, és ezekben tudnak kiteljesedni. Hozamkorlátozás és a türelem segítségével készítik boraik többségét.

A bor a szőlőben születik meg.

Az, hogy a borász a pincében miként kezeli a betárolt mustot, majd bort, már másodlagos, ám rendkívül fontos és elengedhetetlen része az egész folyamatnak.

Piacuk főként Kőszegre koncentrálódik, de ha tudják, képviseltetik magukat egyéb rendezvényeken is. Az érdeklődők előtt kitárják pincéjük ajtaját és betekintést engednek a kulisszák mögé, érkezzenek akár egy bejelentett borkóstolóra, vagy csupán borvásárlásra. „Varietas delectat” – A változatosság gyönyörködtet.

Borkínálat:

  • Zweigelt
  • Kékfrankos
  • Blauburger
  • Rosé

 Információk

Mobil
+36-20/824-8862
Email
info@kampitspince.hu
Web
http://www.kampitspince.hu
Facebook
https://www.facebook.com/kampitspince

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Ajánljuk még

Hozzászólások