Novákfalva Üdülőfalu - Velem

Szállások Étterem Kultúra Látnivaló Környék

Békés, mesebeli pihenés Novákfalván, Velemben. Van egy hely, ahol béke és nyugalom honol, ahol a természet gyönyörű helyeket formált és harapni lehet a kristálytiszta levegőt.

Novákfalva Magyarország egyik legnyugatibb csücskében, az Alpokalja vidékén, Velemben található. A falut különlegessé teszi, hogy mind az épületek fa részei, mind azok berendezései magyar és erdélyi népi motívumokkal gazdagon díszítettek, kézzel faragottak és festettek. Ennek köszönhetően az üdülő- és élményfalu gyönyörű meseházainak hangulata mindenkit rabul ejt.

A varázslatos, kis település óriási területen található, 55 apartmanházból áll és 180 vendéget tud egyszerre elszállásolni. A mesebeli épületek között több konferenciaterem és egy magyaros vendéglő is helyet kapott, de nem kell messzire mennie annak sem, aki a lovaglás, vagy az íjászat szerelmese. Az élményfalu gondolt a legkisebbekre is, játszóterei, mini állatkertje, gyermekprogramjai a legszínesebb lehetőségeket kínálják az ideutazóknak. Magnum a láma, Mázli a póni és Rudi a dámszarvas várják a gyermekkezek simogatását.

Az aktív pihenésre vágyóknak szintén ideális helyszín a hangulatos falucska, ugyanis a izgalmas hegyi túrákat tehetnek meg a Szent Vid kápolnához vagy az Írottkő-kilátóhoz, de az Országos Kéktúra útvonala is a falu mellett halad el. Tudni érdemes, hogy Magyarország egyetlen olyan hegyi kerékpárútja Velemben található, amely felfelé is könnyen járható, nem szükséges a hegyre szállítatni a kerékpárokat, egy kellemes sétával is fel lehet juttatni azokat.  A közelben extrém kalandpark, paintballpálya és kajakozási lehetőség is a mesefaluban megszálló vendégek igényeinek kielégítését szolgálja.

Kihagyhatatlan ajánlat az üdülőhely a magyar történelem szerelmeseinek, ugyanis a park sétányai, múzeumai és emlékhelyei 1000 esztendő történésein vezetik át Novákfalva látogatóit.

A borospincében borkóstolóval egybekötött hangulatos estéket tölthetnek el a vendégek, ahol megismerkedhetnek a környék bortermelőinek mesterműveivel.

Az élményfalu a kortárs művészet kedvelőinek is biztosít programokat: múzeumában évente megújuló kiállításon fiatal művészek alkotásai tekinthetők meg. Ha pedig az idelátogatók kellemesen elfáradtak, kemencében sült vacsorát fogyaszthatnak el a szabadtéri sütőhelyek mellett kialakított székelyudvarban.

Novákfalva tehát maga a mesebeli csoda, ahol mindenki megtalálja a nyugodt vagy az aktív pihenés helyszínét.  

Novákfalva jelmondata: PIHENJ VELEM.

 Információk

Cím
9726 Velem, Rákóczi Ferenc utca 2/b.
Mobil
+36-70/391-4399
Telefonszám
+36-94/442-721
Email
info@novakfalva.hu
Web
http://www.novakfalva.hu
Facebook
https://www.facebook.com/pihenjvelem?ref=hl
Beszélt nyelvek
magyar, angol, német

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Ajánljuk még

Hozzászólások