Őszre jellemző ízek kavalkádja, gasztronómiai utazás az Alpokalja fővárosában

Gasztronómiai fesztivál Kőszegen

Natúrpark ízei Gasztronómiai fesztivál és Orsolya-napi vásár 2017 A gyönyörű alpokaljai kisváros, Kőszeg idén is egy nagyszerű, őszi rendezvénynek adott otthont. Mint minden évben, így idén is az Orsolya naphoz (október 21.) legközelebb eső hétvégén rendezték meg, immáron 16. alkalommal a Natúrpark ízei Gasztronómiai fesztivál és Orsolya-napi vásárt. Az érdeklődők Kőszegnek és vonzáskörzetének jellegzetes, őszre jellemző ízeit kóstolhatták meg.

Az előző hetekre jellemző gyönyörű, kellemes idő a hétvégére hűvösre és csapadékosra fordult, ennek ellenére ritkán látott tömeg lepte el a belvárost. A szombati napon külvárosban is parkoló autók hosszú sora, a hömpölygő tömeg a belvárosban mind-mind arról tanúskodott, hogy mindenki igyekezett kihasználni az őszi hangulatot, megkóstolni az Alpokalja jellegzetes ízeit és egy kellemes hétvégét eltölteni a kisvárosban. Vasárnapra azonban az időjárás közbeszólt és a szombatihoz képest kevesebben, de még így is szép számban látogatták meg a rendezvényt.

 

 

Nemcsak a környékbelieket, hanem a távolabbról jövőket is megmozgatta a rendezvény. Sokan érkeztek Sopronból, Mosonmagyaróvár környékéről, Győrből, Komáromból, sőt Budapestről, Szegedről és más távolabbi településekről is. Külföldről is jöttek, többnyire Burgenlandból, de nem volt kevés a Felvidékről, Szlovákiából érkezők száma sem.

A rendezvényen borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-, báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók kínálták portékáikat. A sörök kedvelői pedig egy kézműves sörkülönlegességgel, a Kőszegi Sörrel ismerkedhettek meg: a sörmárka az egykor (1896) a városban készített söröket teszi ismét elérhetővé. 

 

KÉPRIPORT:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások