Piroska Folklór Népművészeti Bolt

Üzlet

Országos szinten ritkaságnak számít a város szívében található kis üzlet, amely többnyire zsűriztetett, minden esetben eredeti,  régi magyar népművészeti termékeket árusít. Itt vásárlás nélkül is érdemes körülnézni.

A kis üzletről elmondható, hogy azon boltok egyike, ahol a megvásárolható termékek magas minőségűek, valódi népi hagyományokat őriznek. Csak népművészek által, többnyire kézzel készített termékek kaphatóak, melyek többsége zsűriztetett (a népművészeknek kétévente zsűriztetni kell termékeiket, hogy azok valójában megfeleljenek a népművészeti előírásoknak).

Az üzletben szőttesek, hímzések, fafaragások, porcelánok és majolika termékek kaphatóak, azonban esetenként egyéb népi díszletek is elérhetőek. Ilyenek például a kézzel festett és írt húsvéti tojások, télen pedig a karácsonyi díszek.

A népi motívumokkal díszített termékek nemcsak az ország egész területéről, hanem a határokon túlról is érkeznek. Ilyen például az Erdély területén található Korond, illetve a ma Ukrajnához tartozó Beregszász. Az utóbbi például kiemelten híres a hímzéseiről. Ezek szintén kaphatóak Kőszegen.

Piroska néni a barátságos kiszolgálás során nagy figyelmet fordít arra, hogy további érdekességeket is megosszon minden megvásárolni kívánt termékről, valamint azok készítőiről. A vásárlók köre Svájctól Japánig terjed az egyedi és ritka kínálatnak köszönhetően.

 Információk

Cím
9730 Kőszeg, Városház utca 1.
Telefonszám
+36-94/364-131
Email
pracserpiroska@hotmail.hu
Facebook
https://www.facebook.com/pages/Piroska-Folklór-Népművészeti-bolt-Kőszeg/196283983721047?sk=timeline
Beszélt nyelvek
magyar, német

 Nyitva tartás

Hétfő
9:30-17:00
Kedd
9:30-17:00
Szerda
9:30-17:00
Csütörtök
9:30-17:00
Péntek
9:30-17:00
Szombat
9:30-13:00

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások