Érdekességek a kőszegi sörkultúráról - Előadás, könyv és festmény bemutató, sörkóstoló

Betekintés Kőszeg sörkultúrájába

Ritkán hallható történetek, érdekességek a kőszegi sörkultúráról, egyedülálló festmény és könyvbemutató, majd sörkóstoló. Így zárult a hosszúhétvége a Hotel Írottkő bárjában, ahol az érdekes információkon kívül az egykori, kőszegi sörös palackok (egy része) is ki lettek állítva.

Az előadást Kiss András, a Kőszegi Sör márka megálmodója kezdte. Gyakorlatias, sokak által nem ismert információkat osztott meg a sörök gyártásáról, a magyar sörpiacról, azok kihívásairól és érdekességeiről, továbbá a sörök típusairól.

 

Kiss András (Kőszegi Sör márka megálmodója)

 

 

Az előadást Söptei Imre, a kőszegi levéltár vezetője folytatta. Kőszeg sörtörténelmébe adott betekintést és korábban még nem hallott információkat mutatott be a város sörtörténelmével kapcsolatban. A résztvevők megtudhatták, hogy a 17. századtól hogy alakult a helyi sörkultúra, sörfogyaztás.

 

Söptei Imre (kőszegi levéltár vezetője)

 

Söptei Imre (kőszegi levéltár vezetője)

 

 

Az előadást egy festmény bemutató követte, melyet a kép készítője, Németh János tartott. Az alkotás az egykori, kőszegi sörgyárat ábrázolja, mely egy rekonstrukció a fennmaradt képes anyagokból. Feltehetően ez az első festmény, mely a sörgyár bezárását követően keletkezett, ezzel is újra élesztve a helyi sörkultúrát.

 

Németh János (Kőszegi Polgári Kaszinó elnöke, festőművész) - festmény bemutató

 

Németh János (Kőszegi Polgári Kaszinó elnöke, festőművész) - festmény bemutató

 

 

Az előadást Kiss András, a Kőszegi Sör alapítója egy könyvbemutatóval folytatta. A "Jó magyar sör" címen megjelent kiadás összegyűjtötte az összes hazai, kisüzemű sörmárkát, mely ma a magyar piacon jelen van és számít. Így a Kőszegi Sör is bekerült a kötetbe, ezzel egyedüliként képviselve Kőszeget és Vas megyét.

 

Kiss András (Kőszegi Sör márka megálmodója) - könyvbemutató

 

Kiss András (Kőszegi Sör márka megálmodója) - könyvbemutató

 

Kiss András (Kőszegi Sör márka megálmodója) - könyvbemutató

 

A program egy sörkóstolóval zárult. Itt lehetőségük volt a résztvevőknek megízlelni a sokat emlegetett Kőszegi Sört. Jelenleg már négy különféle sör kapható palackba, melyekről a márka tulajdonosa igyekezett minél több érdekességet átadni az érdeklődőknek.

 

Kőszegi Sör - kóstoló: Kőszegi Sör PILS, Bécsi Lager, Blond, Barna

 

Kőszegi Sör - kóstoló

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások