Hétvégi séta a hófedte Kendig-csúcshoz

Fehér lepel takarta be a Kőszegi-hegység vadregényes tájait

Az év bármely időszakában ideális hétvégi program a kőszegi hegyekben sétálgatni, kirándulgatni. Különösen így van ez télen, amikor fehér lepel borítja a tájat.

 

 

Nincs is jobb dolog annál, amikor az ember hétvégén kiszakadhat kicsit a hétköznapok fogságából, hát még akkor, ha éppen csodás, hófedte tájon teheti meg mindezt. 

 

 

Különös alkalom az, amikor friss, lehulló hó borítja a tájat. Ilyenkor nincs is más teendő, mint hótaposót húzni, meleg kabátot ölteni és irány a Kőszegi-hegység, például a Kendig-csúcs. Semmihez nem fogható érzés elsőként nyomot hagyni a hóban, felfedezni a még felfedezetlennek hitt tájakat. Amikor az ember tüdeje megtelik a csodás, friss levegővel, elég pár perc és minden gondot, problémát magunk mögött hagyva, önfeledt gyermekként kalandozhatunk a fehér erdei ösvényeken. 

 

 

A legjobb hétvégi kikapcsolódás hallgatni a friss, ropogó hó hangját a talpunk alatt, hóangyalt formázni az érintetlen hóban, hógolyót gyúrni vagy éppen üzembe helyezni az eddig padláson porosodó szánkót. Nem lehet ezt az élményt nem szeretni. A természet minden évszakban megmutatja a Kőszegi-hegységben a szépségét, s csak arra vár, hogy felfedezzék. Ne hagyjuk ki ezt az élményt!

 

 

 

 

 

Nézz körül, hogy jelenleg milyen az idő a Kendig-csúcson. ÉLŐ webkamera:

KLIKK ITT: Kendig-csúcs webkamera - Időkép

 

 

 

 

 

 

Kőszegi Sör értékesítő partnerek: KLITT ITT

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások