Egy csokoládé születésének rövid története

A Csokiszeg által megálmodott csokoládé

Immár 2014 novembere óta, azaz 3 éve nyitottuk meg kis boltunkat Kőszegen. Talán sokan úgy gondolták, hogy már a következő évet sem érjük meg, de többen voltak, akik drukkoltak és immár törzsvendégeinkké váltak, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni.

 

 

Az elmúlt időszakban folyamatosan próbáltuk bővíteni termékpalettánkat és igyekeztünk figyelembe venni a visszajelzéseket, ezt a gyakorlatot pedig a jövőben is folytatni szeretnénk. Az első évben már megszületett a gondolat, hogy kőszegi táblás csokoládékat készíttessünk valamely kézműves magyar gyártóval, így születtek meg az első fényképes táblás csokoládék, melyek nyugodtan kimondhatjuk, sikerrel debütáltak.

 

 

Azonban ezen csokoládék „csupán” igen jó minőségű ét- és tejcsokoládéból készültek és készülnek a mai napig. Úgy éreztük, hogy Kőszeg megérdemel egy izgalmas ízvilágú táblás csokoládét egyedi megjelenéssel.

 

 

Az elmúlt évek során több magyar – immár többszörös nemzetközi díjas - kézműves gyártóval ismerkedtünk meg és alakítottunk ki, immár barátinak mondható, rendkívül jó kapcsolatot. Beszélgetés beszélgetést követett, míg a Fabric csokoládéval ezen a téren is egymásra találtunk. Többszöri kóstolás után megtaláltuk a legjobbnak ítélt ízvilágot, mely nem túl harsány, nem túl megosztó, de mégis izgalmas és bátran ki merjük jelenteni, hogy csak a miénk, kőszegieké. Ráadásul egyedi logóval ellátott formába öntve. Ez pedig nem más, mint a mexikói Chiapasból (egyike a legjobb minőségű kakaóbab termőhelyeknek!) származó kakaóbabból készült 66%-os étcsokoládé, melyet aszalt szilvával és tonkababbal párosítottunk. Higgyék el, egy különleges ízkombináció került ki Szeleczky-Takács Viki kezei közül! Köszönjük!

 

 

A csokoládé elkészült, most már „csak” egyedi csomagolást kellett keresnünk. Ezért sem kellett messze mennünk, hiszen egyéb vonalon már kapcsolatba kerültünk Rónaszéki Lindával, akinek Kőszegről készült akvarelljei sokak számára ismertek. Végül egy olyan képet választottunk, melyből tényleg csak egy készült és talán egyike a legmeghatározóbb épületeknek Kőszegen. Arról nem is beszélve, hogy kis boltunkból kitekintve is ez a gyönyörű tér és a hozzá tartozó Jézus szíve templom tárul elénk.

Így hát elkészült a „nagy mű”, melyet ezúton ajánlunk minden kőszegi és Kőszegre látogató figyelmébe. Reméljük legalább annyira elnyeri tetszésüket, mint amilyen lelkesedéssel dolgoztunk az elkészítésén!

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások