Nyári programok, Elővári Sokadalom Kőszegen

KŐSZEG - VÁR - VÁSÁR – ZENE – KALAND – GASZTRONÓMIA

Kőszegen a nyári színházi este már napközben elkezdődik. Töltsön el egy egész napot az Alpokalja ékszerdobozában, hiszen az Elővári Sokadalom az előadás napjára élményeket, programokat, érdekességeket kínál.

 

Kőszeg egyik híres hagyományává vált nyáresti eseménysorozata a Jurisics vár udvarában megrendezett nyári szabadtéri színházi estek. Az 1982-ben bemutatott első darab óta számos remek előadást láthattak a helyiek és az ide látogatók.

A kellemes esti szórakozás mellé a város idén egész napos programot is kínál, így érdemes már korán megérkezni Kőszegre, vagy akár az egész hétvégét itt eltölteni. Így a különleges hangulatú színházi este mellé egy még különlegesebb hétvégi kikapcsolódásban lehet része az egész családnak.

 

Az idén 35 éves Kőszegi Várszínház nyári repertoárját itt találják: 

http://koszegivarszinhaz.hu/hu/program

 

Fotó: varszinhaz.hu

 

Elővári Sokadalom

PROGRAM: http://www.koszeginfo.com/programok-esemenyek/2017-07-01/elovari-sokadalom-koszegen

A szervezők a 2017-es évadban egy újdonsággal is készültek a várszínház nézői és persze a Kőszegre látogatók és itt élők részére is. A gyerek- és felnőtt előadások élményét kibővítik, így még szórakoztatóbb nappá varázsolják a színházi esteket. A várban helyi termékeket kínáló kirakodóvásár lesz minden olyan napon, amikor előadást is tartanak. Itt kézművesek, ékszerészek munkáiból és a natúrpark termékeiből lehet válogatni.

A kicsiknek és a nagyobb gyerekeknek játékokat, kalandokat szerveznek. Az esti programon kívül ingyenes előadásokat, kis kamarazenei koncerteket is lehet nézni, hallgatni.

A még 14 estét felölelő, mediterrán hangulatú rendezvény-sorozat általában 16 óra után kezdődik, de hétvégenként szombaton, már délelőtt is lesznek programok.

 

Fotó: Németh Iván

 

A kirakodóvásárban kiállítók és termékeik:

Bíró Brigitta – kerámiák és ékszerek, Gellén Ágnes – bőrműves dísztárgyak, Horváth Attila – díszes tojások és csuhédíszek, Kóczián Márta – ajándékok és babák, Naisz Ágnes – mézek, Natúrbolt és gyógynövénykert – natúrparki kézműves és helyi termékek, Pálinkás Mónika – lekvárok, Pont ajándékbolt – művészeti tárgyak, Török Rita – lekvárok, Vértes Ildikó – mézeskalácsok.

 

Holdfényliget kalandpark a várudvaron:

Kötélen csúszás, elektromos óriásroller, aranymosás, óriás jenga és más játékok a gyerekek részére.

 

Fotó: Németh Iván

 

Fotó: Németh Iván

 

Ingyenes koncertek:

Többek között a Kőszegi Fúvós Zenekar, a Várszínház zenészei és a Bozsoki Zenei Fesztivál előadói is fellépnek.

 

 

Az esteken a Jurisics vár Gyógynövénykertje is hosszabb nyitva tartással várja az érdeklődőket.

 

Az Elővári Sokadalom teljes programja itt található: http://www.koszeginfo.com/programok-esemenyek/2017-07-01/elovari-sokadalom-koszegen

 

Vacsora

Az élmények pedig itt nem érnek véget. Idei újdonság, hogy a színházi napokon a belvárosi éttermek közül többen is vállalták, hogy éjfélig várják a vendégeket egy romantikus vacsorára.

A finom ételek mellé pedig érdemes megkóstolni a remek helyi borokat és az újjáéledt, különleges kézműves Kőszegi Sört.

 

A színházi estek és az Elővári Sokadalom július hónapban várja a csodaszép Alpokaljai kisvárosba látogatókat.

Még több információ Kőszegről, étkezésről, szállásról  http://www.koszeginfo.com/szallasok , www.naturpark.hu , www.koszeg.hu

 

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások