Kőszegi Várszínház

Lepje meg családját, barátját, kedvesét egy különleges estével a Kőszegi Várszínházban. A méltán híres Jurisics vár falai között felhőtlenül szórakozhatnak, elgondolkodhatnak, kikapcsolódhatnak egész nyáron.

Kőszeg nyáron különleges élményeket nyújt a városba érkező turistáknak, és a környéken élőknek egyaránt. Maga a város is olyan, mintha egy történelmi darab helyszíne volna. A vár különös hangulatú belső udvara pedig remek játszóhelyet biztosít a nyári estékre. A csillagfényes égbolt alatt, a tiszta alpesi levegőben, a háttérben szóló tücskökkel különleges atmoszférát biztosít. Ilyen hely kevés akad az országban.

Fotó: koszegivarszinhaz.hu

 

 

Az idei nyár PROGRAMJA: http://www.koszegivarszinhaz.hu/hu/program/

 

A múlt

A szabadtéri színházaknak nagy hagyományai vannak idehaza, bár olyan különleges játszóhely kevés akad, mint amilyen Kőszegen, a Jurisics Várban található. A Kőszegi Várszínház az elsők között nyílt meg, 1982-ben mutatta be az első színi előadását. A dátum azért is fontos, mert ekkor ünnepelték az 1532-es évi ostrom 450. évfordulóját.

Kezdetben elsősorban magyar szerzők műveit, magyar történelmi drámákat mutattak be, majd 1988-tól – igazodva a nézők igényeihez – inkább szórakoztató darabokat láthatott a közönség.

A szervezők fontosnak tartják, hogy színvonalas produkciók kerüljenek a színpadra. Ezért 1996-tól a prózai darabok mellett operett, opera, musical, és komolyzenei produkciók is szerepeltek a műsorban. Emellett utcai előadások, táncos és folklórműsorok is voltak.

Manapság a fő mottójuk a színes, friss, üdítő programok kínálata, amelyekkel sok élményt és vidám perceket szeretnének szerezni a Kőszegre látogatóknak. A programsorozat június közepétől augusztus közepéig tart, és mára már összművészeti fesztivállá nőtte ki magát.

Fotó: koszegivarszinhaz.hu

Program

Az idén 35 éves Kőszegi Várszínházban a nyáron négy bemutatóval és számos remek előadással készültek a 400 főt befogadó helyszínen. Többek között először lesz látható szabadtéren az Egy őrült naplója, és újra színre került Spiró György: Árpádház című darabja, de bemutatkozási lehetőséget kapott egy kőszegi szerző is.

Több előadás is szól a gyerekeknek, családoknak, gondoltak a vígjátékot kedvelőkre is. Emellett lesznek ingyenes koncertek, táncos és szórakoztató előadások.

 

Újdonságok

Az idei nyári színházi szezonra különleges meglepetésekkel készültek a szervezők. Az előadások napján Elővári sokadalommal várják a színházlátogatókat és persze mindenkit, aki szeretné megismerni a helyi termékeket kínáló kirakodóvásárt, ahol kézművesek, ékszerészek munkáiból és a natúrpark termékeiből lehet majd válogatni. Kicsiknek és nagyobbaknak kalandot és játékot szerveznek, és ingyenes zenei programok is lesznek.

A színházi este így egész napos programmá is válhat, hiszen a városban tett séta után különlegességek várják majd a látogatókat a várban.

 

Hétvégi program

A Kőszegi Várszínházba látogatás élményét fokozza a belváros esti hangulata. Az előadások előtt, vagy után mindenképpen érdemes szétnézni a környező utcácskákban, vagy tereken. A hangulatos éttermek csábítanak egy jó színházi vacsorára, sőt a színházi estéken több helyen éjfélig várják a vendégeket. A finom ételekhez pedig remekül illenek a helyi borászok által palackozott remek borok, vagy az újjáéledt, különleges kézműves Kőszegi Sör.

A város számos szálláslehetőséget is kínál, így kiegészítve a környék felfedezésével, akár egy hétvégi programnak is kiváló lehet az Alpokalja „ékszerdobozának” felkeresése.

 

Információk:

 koszeg.hu, http://www.koszegivarszinhaz.hu/hu/program/

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások