3 ok, hogy miért Kőszegen vásárolj karácsonyi ajándékot

Kőszeg nem csak a kirándulókat, vagy a borozni vágyókat várja. Egyre több olyan bolt is csábítja az erre járókat, melyek exkluzív árujukkal bármelyik városnak ékkövei lehetnek.

Jaj, még nem vettem semmit… Nincs valami jó ötleted, hogy minek örülnének?... Jó lenne valami szépet, értékeset vinni… Olyan dolgot keresek, ami egyedi, minőségi és látszik rajta a törődés… Hányszor halljuk ezeket a mondatok? És hányszor gondolkodunk azon, hogy akkor most megint futás valami nagy bevásárlóközpontba. Pedig nem kell órákat bóklászni, nem kell messzire menni, hogy szép, finom és különleges meglepetést vásároljunk szeretteinknek.

 

 

Kőszeg nem csak a kirándulókat, vagy a borozni vágyókat várja. Egyre több olyan bolt is csábítja az erre járókat, melyek exkluzív árujukkal bármelyik városnak ékkövei lehetnek. Talán kevesen tudják, de ebben a gyönyörű Alpok-aljai kisvárosban akad néhány remek hely, ahová csak egyszer kell betérni és utána visszajáró vendégei leszünk.

Karácsony előtt különösen szívesen ajánljuk ezeket a helyeket, mert se közel, se távol nem találni hasonlót. A siker pedig garantált lesz, mert a portékák fantasztikusak, a kiszolgálás igazán családias, és a megajándékozott még sokáig emlegetni fogja neked, hogy micsoda szép dolgot kapott tőled.

 

Lássuk, mi minden kaphatsz Kőszegen

1. Piroska Folkart & Design

Piroska néni neve Kőszegen és környékén már fogalom. A Fő téren található üzlet negyven éve kínálja a minőségi, kézműves, népművészeti termékeket. A környéken ilyen jellegű üzlet nem található. Piroska néni hangulatos boltjában biztos, hogy találsz a család minden generációjának megfelelő ajándékot.

Az utóbbi időben a klasszikus termékek mellett egyre több magyar dizájner terméket is árusítanak. Az itt kapható szépségeket magyar és erdélyi iparművészek, népművészek készítik, és kizárólag jó minőségű, zsűrizett, magas színvonalú árút kínálnak.

 

 

A klasszikus népi termékek mellett árusítanak idényjellegű dolgokat is, így a karácsonyi ünnepekre is új dolgokkal készültek.

Egyedi, csak náluk kapható például a bolt saját tervezésű és készítésű, helyi alapanyagból készített nemez pénztárcája, vagy tolltartója.

Szintén csak Piroska néninél találhatod meg a kézzel készített, helyi termés-, fa alapanyagú dísztárgyakat, karácsonyfa díszeket.

A használati és dísztárgyak mellett csak itt megvásárolható kerámia ékszereket is kínálnak.

A prémium kategóriás Herendi majolikákból, porcelán készletekből nagyszerű a választék, a környéken csak itt juthatsz hozzá. Most ünnepi mintás garnitúrát is árulnak.

A modern darabokat kedvelőknek pedig számtalan gyönyörű raku kerámiát ajánlanak, mely a környéken szintén csak itt szerezhető be.

Piroska néni boltja arra törekszik, hogy megőrizze a hagyományokat, összegyűjtse a szép, tradicionális termékeket, és ezt ötvözze a modern darabokkal is.

 

 

Bővebb információt ITT találsz a boltról: https://www.facebook.com/Piroska-Folkart-Design-196283983721047/?fref=ts

 

2. Csokiszeg

A város központjában, a főtér sarkában áll ez a mesebeli boltocska. Itt minden illatos, édes, már a belépés is maga egy élvezet. A hangulatos üzletben barátságos, családias a légkör, bármilyen kérdésben szívesen segítenek. Választani pedig nagyon nehéz, mert annyi féle finomság található benne.

A Csokiszeg célja, hogy kifejezetten magas minőségű, prémium kategóriás, lehetőleg hazai termékeket kínáljon. A megszokott választék mellett tartanak idényjellegű finomságokat is.

 

 

A karácsonyi szezonra készült el a Gesztenyés Bonbon, melyet Gábor Sándor csokoládémester készített kifejezetten a kőszegi bolt számára. A finomságoknak már a csomagolása is vonzó, a régi újságpapírba tekert sültgesztenyét idézi. A benne lévő desszert egy csokiburokba rejtett gesztenyés, csokis krémet tartalmaz. Mennyei és csak itt, csak most kapható.

A karácsonyfára való szaloncukrot is érdemes itt megvásárolni. A boltban 14 féle ízesítésű Stühmer szaloncukorból válogathatod össze a fára valót. Mivel itt kimérve vásárolható, ezért olyan összeállítást készíthetsz, amely a családnak a legmegfelelőbb. Nagy sláger a meggyes-marcipános, vagy az aranydesszert.

 

 

A fára vihetsz egyedi karácsonyi hangulatú csokidíszeket is, de a veszprémi csoki készítőtől kapható itt táblás csokoládé is, karácsonyi mintával.

A budapesti Gerbeaud cukrászda diós és mákos beiglijeit is megkaphatod. A szezonálisan kínált süteményt a Vörösmarty téren kívül csak itt tudod beszerezni.

A külföldi termékek közül egy olasz bonbon kollekcióból lehet válogatni, a gyártó finomságait kizárólag a Csokiszegben kaphatod meg idehaza.

Mindezek mellett felsorolni is lehetetlen, hányféle édességből válogathatsz. A bolt gondolt a különleges italokat kedvelőkre is.

 

Kávét egy brazil bio termesztőtől hoznak, a teák szintén bio alapanyagból készültek. Szép ajándék lehet bármelyik a hozzájuk itt kapható esztergomi keramikus által készített teás és kávés csészékkel együtt.

A bort kedvelőknek Villányból származó desszertbort vagy Pécsről hozott bodzavirág bort kínálnak az ünnepi étkezéshez.

A sör sem hiányozhat a karácsonyi és szilveszteri asztalról. A boltban megtalálható a díjat is nyert Kőszegi Sör, melyet palackozva árusítanak. Ajándéknak is remek lehet, mert saját korsóval, egyedi fa díszdobozban is kapható, és igazi slágertermék lett.

A Csokiszegről még több információt ITT olvashatsz: http://csokiszeg.hu/hu 

 

 

3. Kőszegi Sör

Az idei év kőszegi szenzációja a régi ital felélesztése volt. A kőszegi sörgyárban 120 éve készítették el az első bécsi láger jellegű italt. A Bécsi Láger sörreceptje pedig idén ünnepelte 175 éves évfordulóját. Kőszegen Kiss András arra vállalkozott, hogy utánamegy az ital történetének, és a régi leírások, feltárt információk alapján feléleszti ezt a korában nagyon elismert sörfajtát. Így született meg a város egyik új, saját terméke a Kőszegi Sör.

A ritka láger fajtát Magyarországon csak két-három főzde készíti, és csak pár városban kapható a minőségi ital, ezek egyike Kőszeg.

A Kőszegi Sör kiváló az ünnepi asztalra és remek ajándék is lehet. A sört palackozva árusítják. Készült hozzá egy szép, saját címkés korsó is. A prémium kategóriás italt egyedi fa dobozban is lehet vásárolni. Te döntöd el, hogy mit szeretnél bele tenni. Lehet csak palackokat, de kombinálhatod a korsóval, vagy a sörből készített Sör Bon névre keresztelt, nagyon finom desszerttel.

A sört megveheted például a Csokiszegben is.

A Kőszegi Sör kiváló ital lehet az ünnepnapokon is. Az étkezésekhez, vagy a családi-baráti összejövetelekhez remek „beszélgetős” ital, kellemes ízével. Biztos sikert aratsz a kézműves sörrel, mely nem csak egy régi receptúra felfrissített változata, hanem a mai kor ízlésének megfelelően újragondolt termék. Nem véletlenül kapott már több szakmai elismerést.

 

 

Még több információ a Kőszegi Sörről ITT található: http://www.koszegisor.hu

 

 

 

 

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások