Nagy siker volt a júliusban harmadik alkalommal megrendezett Bozsoki Zenei Fesztivál

A már megszokott magas színvonalú produkciók mellett ezen a nyáron világsztárokkal és újdonságokkal is találkozhattak a résztvevők. 

Harmadik alkalommal rendezték meg a Bozsoki Zenei Fesztivál és Művészeti Tábort. 2016. Július 10-19. között Bozsokon igazi fesztiváli hangulat volt az igen magas színvonalú rendezvényen.

 

 

 

A programokon immár hagyományosan a magas minőségű komolyzenei oktatás és a kamarazenélés állt a középpontban. Az esti koncertek mellett pedig mesterkurzusokat lehetett hallgatni a hazai és külföldi zenei oktatás élvonalába tartozó oktatóktól és előadóktól. A zenei csemegék mellett voltak kiállítások, tárlatok, sportrendezvények, sőt gasztrozenélés, táncos és irodalmi estek, és mód nyílt a historikus hangszerek kipróbálására is.

 

BALOG ALEXANDRA és TANAKA KENDZSI - A szervező csapat előadása a Fesztivál nyitókoncertjén

 

 

 

 

Az idei rendezvényen világsztárokkal is találkozhattak a résztvevők. A Lockenhaus Kammermusikfest-tel való szakmai együttműködés eredményeként a koncertsorozat résztvevői között üdvözölhettük NICOLAS ALTSTAEDT és VILDE FRANG cselló-hegedű duóját ill. mesterkurzust tartott EBERHARD FELTZ, a berlini Hanns Eisler Musikhochschule professzora.

 

 

NICOLAS ALSTAEDT a Bozsoki Zenei Fesztivál vendégművészeként a Sibrik Kastély udvarán.

 

VILDE FRANG és NICOLAS ALTDTAEDT a Bozsoki Zenei Fesztivál vendégművészeiként a Sibrik Kastély udvarán.

 

A fesztiválon koncertezett és mesterkurzust tartott BODOKY GERGELY, a Deutsche Sinfonieorchester Berlin (DSO) szóló-fuvolaművésze, IAN FOUNTAIN, a Royal Academy of Music zongoraművésze, RICHARD IRELAND, a Royal Academy of Music hegedűművésze, valamint GÁBORJÁNI SZABÓ KINGA, az English Baroque Soloists barokk zenekar csellóművésze.

 

BODOKY GERGELY a DEUTSCHE SINFONIEORCHESTER BERLIN ( DSO ) szóló-fuvolaművésze

 

Az eseménysorozat egyik színes programja volt a gasztrozenei est, ahol a zene mellett a finom falatok is fontos szerepet kaptak. A másik kiemelkedő érdekességen, az irodalmi esten pedig a különböző irodalmi és zeneművek közötti kapcsolat került terítékre.

 

 

 

A neves előadóművészeken kívül a már visszatérő tanárok - BODOKY-KRAUSE ANNAMÁRIA, PETŐFI ERIKA, HARGITAI IMRE, SOLTÉSZ ANIKÓ, GYŐRI NOÉMI, FÜZI NÓRA, VARGA ISTVÁN – fantasztikus előadásai színesítették a programokat.

 

RICHARD IRELAND - ( Royal Academy of Music, LONDON ) tart eligazítást az első napon növendékei körében

 

Malomporta

 

Prof. EBERHARD FELTZ

 

HARGITAI IMRE - ZENEAKADÉMIA, Zongoraművész

 

VARGA ISTVÁN és IAN FOUNTAIN - BRAHMS-CSELLÓSZONÁTA

 

Külön érdekessége volt az eseménysorozatnak, hogy a Lockenhaus Kammermusicfest-tel való együttműködés keretében az ottani műsorprogramban helyet kapott a Bozsoki Zenei Fesztivál vendégprodukciója is, amelyen Balog Alexandra, Balog Gabriella és Ian Fountain léptek fel.

 

IAN FOUNTAIN és BALOG ALEXANDRA

 

IAN FOUNTAIN - ( Royal Academy of Music, LONDON ) mesterkurzusa

 

GÁBORJÁNI SZABÓ KINGA - ( English Baroque Soloists ) barokk koncertje bozsoki templomban

 

Az esti koncertek helyszíne is változott idén. A programokat a Sibrik Kastély szabadtéri udvarán rendezték meg, rossz idő esetén pedig a falu kultúrházába költöztek be a produkciók.  Vasárnap, a misét követően a templomban koncertezett Gáborjáni Szabó Kinga, Soltész Anikó és Győri Noémi.

 

 

 

A szervezők rendkívül hálásak a falu lakosainak és az önkormányzatnak, akik azonkívül, hogy a koncerteken süteményekkel kedveskedtek és az első napon töltött káposztával vendégelték meg a résztvevőket, segítettek a színpad felállításában, illetve a kultúrházat is a fesztivál rendelkezésére bocsátották.

 

 

A bozsoki Malomporta és tulajdonosai borkóstolóval és egy sütögetéssel egybekötött vacsorával tették még kellemesebbé a programsorozatot.

Malomporta

 

Malomporta

 

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások