A csapot Kőszegi Sör budapesti Premierje - XI. Főzdefeszten

Az idén, immáron 11. alkalommal került megrendezésre a Főzdefeszt, az első hazai kézműves sörfesztivál, a hazai sörszcéna legnagyobb és legfontosabb eseménye. A hétvége során, első alkalommal mutatkozott be a Kőszegi Sör a budapesti közönség számára. Itt volt kóstolható először a Kőszegi Sör csapolva is.

Az egykor Kőszegen készített sört (Bécs Láger) szinte napra pontosan 120 évvel később újraértelmezték és megalkották. A sört az alapítója, Kiss András, Kőszegi Sör néven keresztelt el, ezzel jelképesen utalva az eredetére. A Kőszegen megrendezett, április végi bemutató során, az első főzetet szinte egy nap alatt elfogyott. A második főzet hamarosan érkezik (2016.06.16) a városba, melyből egy kis ízelítőt kaphattak a fővárosiak a hétvége során.

A jövőben folyamatosan kapható lesz a Kőszegi Sör Budapesten is. A Főzdefeszten több kérdés is elhangzott ezzel kapcsolatban. Szép számmal akadtak érdeklődők a sör iránt. Voltak sörkedvelők, akik tudatosan a márkát keresték, de akadtak olyanok is, akik ott hallottak róla előszőr.

Sajnos a hétvége csapadékos időjárása nem kedvezett a rendezvénynek, ennek ellenére szépszámmal voltak jelen a résztvevők és kóstolgatták a jobbnál jobb kézműves söröket, közel 50 standon. Az időjárás azonban egy-egy órára kegyes volt és gyönyörű napsütésben is lehetett rész a látogatóknak.

Néhány képet összegyűjtöttünk az idei Főzdefesztről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások