Egy világméretű zenei programhoz, a „Fete de la Musique” csatlakozik Kőszeg

Talán kevesen tudják, hogy a nyár első napját a világ különböző pontjain zenével köszöntik. Városok utcáit, tereit önkéntes, profi és amatőr zenészek lepik el ilyenkor, akik önmaguk és az arra járó érdeklődők örömére, szórakoztatására zenei stílustól függetlenül zenélnek együtt, s  varázsolják hangulatosabbá a nyár első napját, népszerűsítve az általuk képviselt és kedvelt stílusokat.

 

 

IIdén nyáron, 2016. június 22-én Kőszeg is csatlakozik ehhez a világméretű programhoz. A rendezvény keretei között a város utcáin, terein zenélni kedvelő önkénteseknek lesz lehetősége megmutatkozni, hangulatosabbá tenni a nyári estét.

 

Zenei stílustól függetlenül mindenkinek nyitva áll a lehetőség, hogy együtt töltsünk egy estét és telezenéljük a várost beleértve a komoly zenétől az akusztikus gitáron át a tangóharmonikáig - várunk hobbi zenész csapatokat és amatőröket egyaránt.

 

 

 

A kezdeményezés legfontosabb célja, hogy a nyár ezen estéjét a zene önzetlen szerelmesei segítségével tegye hangulatosabbá.

 

A Kőszegen, az önkéntesen zenélnivágyók a következő címen egyeztethetnek időpontot és helyszínt: info@iask.hu

 

Tudja meg többet a „La Fête de la Musique” programsorozatról és nézz körül a nagyvilágban, hogy miként ünnepllik ezt a napot zenével:

 

„Maurice Fleuret francia zenetudós javasolta, hogy a nyár első napját a világon mindenütt zenével köszöntsék. A Zene Ünnepét 1982-ben tartották meg először Franciaországban. Az ötlet az akkori francia kulturális miniszter, Jack Lang támogatásával valósult meg.

 

Mára a zene ünnepe európai, sőt világméretűvé vált; több mint száz országban rendezik meg június június ezen napján. „

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csatlakozz Te is az iASK által meghirdetett kezdeményezéshez és tedd színesebbé a nyár ezen estéjét!

Időpont: 2016. JÚNIUS 22, (szerda) 19:30

Helyszín: Kőszeg utcái, terei, kapui

Jelentkezés: info@iask.hu

 

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások