A világ különböző országaiból érkező diákok lepik el Kőszeg utcáit nemsokára

  A nyár közepén ismét felpezsdülnek Kőszeg kis utcái: a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeznek diákok, professzorok, diplomaták, kutatók, tudósok. 2016 június közepén ugyanis elkezdődik a 21. Nemzetközi Nyári Egyetem, az iASK (Institute of Advanced Studies Kőszeg) szervezésében, a kőszegi Európa Házban.

 

A neves előadók között szerepel például Kroó Norbert akadémikus, akiről kisbolygót neveztek el, továbbá fizikai kutatásai miatt nagy eséllyel jelölik Nobel-díjra a közeljövőben.

Szintén nem mindennapos látogatónak és előadónak számít a világhírű Benjamin Barber, aki egyenesen New York City-ből érkezik Kőszegre, s korábban New York város polgármesterének tanácsadója volt.

 

Kroó Norbert - akadémikus

 

Benjamin Barber - korábban New York város polgármesterének tanácsadója

 

A hallgatók három kontinensről, összesen 15 országból érkeznek. A kétszeres túljelentkezés nyomán 35 diáknak lesz lehetősége részt venni a programon.

 

 

 

 

A kéthetes előadássorozaton neves külföldi és hazai professzorok, kutatók, közgazdászok, diplomaták és nem ritkán politikusok tartanak előadásokat.  A hallgatók nem csupán napközben bővíthetik tudásukat, de a hivatalos órákat követően ebéd vagy vacsora közben, esti borozás, vagy sörözés közben is kötetlen beszélgetéseket folytathatnak egymással és az előadókkal, személyes kapcsolatokat köthetnek.

 

 

 

A kéthetes programsorozat keretei között több zenei és kulturális rendezvény is megrendezésre kerül, amit Kőszeg város lakosságának és a vendégeknek egyaránt szerveznek a rendezők. A neves fellépők, koncertek, hangversenyek színesebbé és élettel telibbé varázsoljak az alpokaljai kisváros nyári mindennapjait és a helyiek életét.

 

 

Az érdeklődők számára, hamarosan egy következő cikkben mutatjuk be a zenei és kulturális programokat.

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások