Kőszeg – Romantika - Csokoládé

  Vajon ez a három szó tényleg összeköthető? A válasz egyértelműen igen! Azonban kanyarodjunk csak vissza a kezdetekhez….

 

Adott egy fantasztikus kis város az Alpokalján, a Kőszegi-hegység lábánál. Egy város, mely tele van fantasztikusabbnál fantasztikusabb épületekkel, macskaköves, szűk kis utcákkal, templomokkal, várral. Egy csodálatos természeti környezet szebbnél szebb kilátókkal, forrásokkal, turistautakkal és sorolhatnánk tovább.

Egyszóval szinte minden adott, aki idelátogat, hamarosan érezni fogja azt a romantikát, azt a kisugárzást, amit ez a kisváros áraszt magából.

 

Fotó: Tamás Csaba - koszegINFO.com

 

Az első két szó immár összekapcsolva, és a csokoládé?

Ez bizony már egy másik történet. Van egy család, akik úgy döntenek, hogy ez a város megérdemel egy, a fentiekben már említett hangulatot nyújtó kis boltot, amit meglátva szinte kényszert érez az arra járó, hogy ezt igen is meg kell néznem, nem mehetek tovább és belépve egy kicsit talán megáll az idő…

Ehhez azonban nem volt elég egy ötlet: kiválasztásra került egy régi csodaszép, boltíves épület és sok-sok munkával –esetenként szerencsével-, közel 1,5 évvel ezelőtt megkezdődött bolt kialakítása.

Míg a bolt épült és szépült, addig háttérben már zajlott a minőségi, elsősorban kézműves –többnyire magyar- és különleges csokoládék kiválasztása. Minden esetben személyes kapcsolatfelvétel a gyártókkal, kóstolások és egyeztetések.

A bolt már majdnem kész, apa és fia már a raktárban szereli össze a polcokat, anya és lányai takarítják a faportált, amit majd először látnak meg a látogatók. Ezt követi a polcok feltöltése, mit hova tegyünk? Vajon jó lesz így? Felkerül a tábla is a boltra, mely büszkén hirdeti: „E kőszegi szeglet Csokiszeg lett…”

 

Fotó: Ohr Tibor - koszegINFO.com

 

Aztán elérkezik a nagy nap és a Csokiszeg 2014.11.26.-án megnyitja kapuit… milyen visszajelzések érkeztek azóta, milyen érzéseket keltett a bolt az idelátogatókban, talán az alábbi pár sor –melyet a család egyik igaz barátja fogalmazott meg-választ ad rá:

„de jól nyisd ki a lelked és a szemed, ha belépsz a Csokiszeg-be és engedd beáramolni a hely hangulatát! Csukd be a szemed és ízlelgesd a szót! Csokoládé. Aranyló, barna, selyem. A számban, a nyelvemen, az agyamban. Illat és íz harmóniája!

Mint mikor cudar időből belépsz a nagyi mézespuszi illatú konyhájába, ahol minden csupa szeretet és melegség.

-Ülj le Kisunokám, melegedj meg! -súgja a bolt  érzékeidnek.

Marcipános, meggyes, körtés, csilis, fekete, levendulás száz csoda.

-Egyél meg, én vagyok az igazi! -int feléd a polcokról a szebbnél szebb papírba rejtett ízorgia.

Egyszerű és rafinált. Sohasem hétköznapi!”

Aki már járt bent, az tudja, hogy az eredeti elképzelés szinte teljes mértékben sikerült a valóságban is megvalósítani, ezzel pedig a címben szereplő három szó összekapcsolása elnyerte értelmét, bizonyítva, hogy egy jó ötlettel, odaadással, alázattal sok minden elérhető.

Kőszeg immár egy olyan kis ékszerdobozzal büszkélkedhet, mely csak tovább öregbíti kisvárosi hírnevét, mind Magyarországon, mind határainkon túl.

Mik a különlegességek? Kik a kézműves csokigyártók? Hamarosan bemutatjuk, addig is aki teheti személyesen is megtapasztalhatja, ha ellátogat ebbe a nagyszerű kisvárosba és betér a Csokiszeg-be.

 

Fotó: Ohr Tobor - koszegINFO.com

 

- F. Szabolcs

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Hozzászólások