Kőszegi Sör

Étterem Pub

"Egy legenda visszatér" egy kézműves sörkülönlegesség formájában.

Tudta, hogy Kőszegen állt valaha egy neves sörfőzde?

Idén 120 éve, 1896 május 9-én mutatták be az egykori kőszegi sörgyár első főzetét. 2016-ban, egy helyi fiatal, Kiss András feltárta a sörgyár legendáját és egy kézműves sör formájában megalkották a Kőszegi Sört. A közel egy évszázad alatt szinte teljesen a feledés homályába merült kőszegi sör típusát, egy Európában is ritka sörkülönlegességben, a Bécsi Lágerben találták meg. Mára a ritka sörkülönlegesség minden sörök kedvelői számára elérhető. A Kőszegi Sör első főzetének bemutatójára szinte napra pontosan, 120 évvel később (2016 április 29.) került sor Kőszeg legrégebbi bástyájában, a Zwingerben.

 

 

Bécsi Láger egy ritka, szinte elfeledett típusa a lager söröknek, mely az európai piacokról a Monarchia szétesését követően gyakorlatilag eltűnt. Elszórtan, kisebb kézműves sörmárkák formájában lelhető fel a kontinens egy-egy országában.  Az ipari sörgyártásban egyáltalán nem készítenek Bécsi Lagert. 

 

 

A Kőszegi Sör Bécsi Lágere egy kifejezetten "beszélgetős" kézműves sörfajta, amely inkább frissítő jellegű, karamelles ízű, nem keserű.

 

 

Színe: borostyános (világos sör)

Alkohol tartalma: 5,2% (prémium sör)

 

Kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával készül.

 

ÉRTÉKESÍTÉSI PARTNEREK:

http://www.koszegisor.hu/ertekesitesi-helyek

 

 

 Információk

Mobil
+36302056116
Email
koszegisor@gmail.com
Web
www.koszegisor.hu
Facebook
https://www.facebook.com/KoszegiSor.craft.beer.koszegisor.hu

 Szolgáltatások

Étterem

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Ajánljuk még

Hozzászólások